Mobil iskele sistemi veya bilinen diğer adıyla tekerlekli iskele sistemi; tekerleklerin flanşlı iskele sistemine monte edilmesiyle oluşturulur. Fiber frenleri sayesinde yer değiştirme işlemi tamamlandıktan sonra tekerlekler kilitlenerek olası hareket engellenirken işçiye güven veren bir çalışma alanı oluşur.
Fiber frenleme sistemi, yalıtkan ve çelikten 4,5 kat daha dayanıklı yapıya sahip olması sayesinde mobil iskele sisteminin güvenli bir şekilde sabitlenmesini sağlar.
TS EN 1004 standartlarına göre iç mekanlarda maksimum 12 metre, dış mekanlarda ise 8 metre yüksekliğe kadar kullanılabilir.
Tekerlekler, mobil iskele sistemi’nin ana ürünü olmakla birlikte, mekân içerisinde ya da dış cephede istenilen yükseklik ve genişlikte platform oluşturularak, boya, sıva, temizlik, bakım çalışmaları gibi alanlarda rahatlıkla çalışma imkânı sağlar. Çoğunlukla iç mekanlar ve zemini düzgün geniş alanlarda tercih edilir.
Hafif ve taşınabilir özellikleri sayesinde proje süreçlerindeki hareketliliği artırır ve çalışanların kolayca konum değiştirmelerine olanak tanır.
Mobil İskele Sisteminin Özellikleri:
Tekerlekler, başlangıç ayaklı ve ayar milli olmak üzere farklı türlere sahiptir. Kullanılacak olan çalışma koşullarına ve saha şartlarına bağlı olarak projeye en uygun ürün tercih edilir.
Ahtapot ayaklar veya bilinen diğer adıyla devrilmez ayaklar, 48,3x2,5 mm et kalınlığına sahip boruların kaynaklanması sonucu 100 cm x 100 cm ile 150 cm x 150 cm aks genişliği ve flanş yüksekliğine ulaşır. İskele üzerindeki yüksekliği güvenli bir şekilde dengelemeye yardımcı olur.
Dikme elemanları, Ø48,3x3 mm et kalınlığında Ø40x2,5 mm boruya preslenmiş, 50 – 300 cm arası yüksekliğinde üretilir.
Yatay bağlantı elemanları, Ø48,3x2,5 mm et kalınlığında ve 50 – 300 cm arası aks uzunluklarında üretilir.